Jaguar komt voor de XE, XF en XF Sportbrake op de proppen met een gloednieuwe ‘300 Sport’-editie en die 300 staat voor…

… de pk’s die uit de tweeliter viercilinder gepuurd worden. Uiteraard krijgt deze sportieveling ook nog wat uiterlijke kenmerken. Niet enkel logo’s op de kont, sierrooster en de remklauwen, maar ook zijspiegels, achterspoiler, grille en sideskirts die exclusief voor dit model in de kleur Dark Satin Gray gelakt worden. Ook de velgen – 19 of 20 inch – krijgen een speciaal kleurtje: Satin Technical Grey.

Over kleuren gesproken: de XF en XF Sportbrake zijn enkel verkrijgbaar in de eerder saaie tinten wit, zwart en grijs. Gaat u voor een XE, dan behoort ook knalrood tot de mogelijkheden. Ook binnenin vinden we ‘300 Sport’-logo’s terug. Het geheel is afgewerkt met gele stiksels.

Eigenlijk is deze ‘300 Sport’ vooral uiterlijke opsmuk. Zowel de XE als de XF waren al met dezelfde motorisering verkrijgbaar: de 30t AWD. We veronderstellen bijgevolg dat de prestaties van de Sport hetzelfde zullen zijn. In dat geval duurt de sprint naar de honderd met de XE 5,5 seconden en met de XF 5,8 seconden. In de Sportbrake was de strafste benzinemotor de 25t met 250pk.

Om de sportiviteit van de XE 300 Sport te onderstrepen, maakte Jaguar een geinig reclamefilmpje. Ze bewezen dat de auto sneller is op de schaatsbaan van het Nederlandse Flevoland, dan een schaatser.

1

Image 1 of 14

 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.