Enkele dagen geleden werd bekend dat regisseur Danny Boyle (Trainspotting, 28 days later) aan de deur werd gezet wegens creatieve verschillen. Maar de beslissing van producenten Barbara Broccoli en Michael Wilson kan tot gevolg hebben dat Daniel Craig er ook de brui aan gaat geven.

Danny Boyle wilde alleen meewerken aan de nieuwe Bond film als hij zelf het script mocht schrijven. Maar Eon Productions heeft nu het verhaal van Boyle naar de prullenbak gewezen. Volgens sommigen zou het te ver afwijken van de gekende Bond-formule. De studio wil geen risico nemen en wil de fans van de franchise meer van hetzelfde geven. Dit zag de gekende regisseur niet zitten en hij verliet de Bond-productie.

Door het vertrek van Boyle zou de film een jaar vertraging oplopen en pas eind 2020 uitgebracht kunnen worden. De kans bestaat dat Daniel Craig nu ook afhaakt. Het is geen geheim dat Craig niet veel zin had om nog een keer James Bond te spelen. Maar toen bekend werd Danny Boyle de film zou gaan regisseren kreeg hij toch terug zin om nog één keer de rol van 007 op zich te nemen. Of hij nu nog veel goesting heeft en heel zijn planning wil aanpassen is nog maar de vraag.

Er wordt al hevig gespeculeerd over wie dan wel Craig zal opvolgen. Zeker nadat Idris Elba onlangs uitpakte met onderstaande tweet: