Het zit 007 maar niet mee. Enkele maanden geleden werd bekend dat regisseur Danny Boyle (Trainspotting, 28 days later) aan de deur werd gezet wegens creatieve verschillen over het scenario. Neal Purvis en Robert Wade namen het over, ze hebben al meerdere Bond-films geschreven en zouden het wel even oplossen. Niet dus, de heren geven er nu ook de brui aan. Geen nood: er is al een nieuwe scenarist aangesteld. Scott Z. Burns, die je kent van The Bourne Ultimatum.

Eerder deze week was al bekend geworden dat de film niet in februari 2020 maar wel pas in april 2020 uit zou komen. Nu is dus duidelijk waarom, het scenario staat nog altijd niet op punt. Burns heeft nu de taak gekregen om het script goed genoeg te maken om het filmen met een beetje uitstel toch te laten beginnen.

Volgens verschillende mensen die aan de productie meewerken is het huidig scenario helemaal nog niet in orde. Blijkbaar was het scenario van Purvis en Wade echt niet goed genoeg om aan de opnames te kunnen beginnen. Nochtans hebben beide heren eerder al aan de scenario’s van Spectre (2015), Skyfall (2012), Quantum of Solace (2008), Casino Royale (2006), Die Another Day (2002) en The World Is Not Enough (1999) geschreven.

Hopelijk is James Bond nu geholpen met de hulp van de Jason Bourne-schrijver. De Bourne-avonturen behoren nog steeds tot de betere recente actiespionagefilms. We vermoeden dan ook dat actieliefhebbers gerust mogen zijn op deze samenwerking. De volgende bond-girl en schurk kunnen niet wachten om er aan te beginnen.