DED’s It Productions (ook: Dedsit) werd op 27 februari 2001 in Leuven opgericht door Dirk Verhoeye, Erik Gordts en David Ottenburgh.

In 2006 kocht Studio 100 de helft van de aandelen in het bedrijf. Einde 2018 nam het bedrijf ook de andere aandelen van de oprichters over.

Dedsit is bekend van programma ’s zoals Tegen de Sterren op, Lang Leve, Rode Neuzen Dag (slotshow), De 3 Wijzen, K2 zkt K3, Jonas & Van Geel en vele andere reeksen die ze produceren voor grote Vlaamse zenders.

In 2019 werd het hoofdkantoor verplaatst naar Schelle in de provincie Antwerpen. Dat jaar was volgens de laatste jaarrekening niet goed met een verlies van ruim 700.000 euro.

Volgens de laatste jaarrekening heeft Studio 100 van Verhulst en co nog 68 % van de aandelen van de vennootschap DED’s It.

James Cooke heeft via zijn firma Koekoek 16 % van de aandelen van DED’s It en Bob Jennes CommV de resterende 16 %.

Volgens een recente publicatie in het Staatsblad moeten Cooke en Jennes in het najaar van 2019 ingestapt zijn. Ze werden ook bestuurders.

Concreet betekent dit dat Studio 100 van Verhulst 32 % van de aandelen aan Cooke en Jennes verkocht heeft voor een onbekende prijs.

Het grote overgedragen verlies is volgens de onderneming het gevolg van het verlies van het boekjaar 2018 en 2019. In de loop van de afgelopen 2 boekjaren werd een reorganisatie doorgevoerd en werden de vaste kosten drastisch teruggeschroefd waardoor de vennootschap opnieuw een gezonde basis heeft om verder gezet te worden.

Eind vorig jaar kondigde Cooke aan dat hij Leef! zou maken, een docureeks over mensen die de dood in de ogen kijken. Maar intussen werkt hij volgens de media ook al enkele maanden aan Thuis achter Tralies, een programma over gezinsleden die een straf uitzitten in de gevangenis. Hij doet dat uiteraard met Dedsit.