Ik hield mijn hart vast (figuurlijk) toen Jan aangekondigd werd voor een aflevering van De Slimste Mens. Na de doortocht van een andere Nederlander was mijn zin (goesting in het Vlaams dus) in Ollanders toch een beetje afgenomen. En bovendien zat er al een Nederlander met een grote mond (pleonasme) in de jury.

Maar kijk: Jan viel goed mee. Het ligt opnieuw aan mij (ik moet dringend afkicken van de beste serie ooit, te weten Seinfeld, ondertussen al zes keer bekeken), maar ik had Jan nog nooit bezig gezien.

Waar mijn partner en ik wel nog even over nagekaart hebben, was de seksuele geaardheid van Jan.

Hij had volgens het blad Gay & Night toch niet lang moeten nadenken over de rol van oversekste homo in de romantische komedie Hartenstraat. Jan toen: “Ik vind het ook altijd heel dom als heteromannen heel expliciet gaan zeggen dat ze niet kunnen zien wat er aantrekkelijk aan andere mannen is. Dat is natuurlijk onzin.” Eerlijk: ik zie dat niet.

Wat er wel een beetje vreemd is, is dat Jan ooit aan de sympathiekste homo op tv (James Cooke dus) vertelde dat hij Kat Kerkhofs best wel zag zitten. Welnu, Kat zat in die aflevering met Jan en van enige interactie tussen beiden was toch weinig te merken.

Mijn partner en ik hadden overigens nog een verhitte discussie over de vraag of Kat al dan niet een stukje ondersteunend textiel droeg om haar twee bevallige borsten te omhullen. Volgens mij niet, maar volgens mijn partner wel. Het lag volgens haar aan de blouse die Kat droeg…

Het beste nieuws is uiteraard dat we kunnen blijven genieten van de brains & legs van Ella.