Hij spaart geen BV’s, maar ook over zichzelf is hij kritisch. En dan is er nog iets met ‘de perverseling van VTM’.

‘t Is toch straf: wanneer Dennis ‘Black Magic’ Burkas een scheet laat, dan schrijven alle media over de geur en de klank ervan. Als diezelfde Dennis een boek aan het schrijven is, wordt daar eveneens uitgebreid over bericht.

Maar wanneer die autobiografie dan uiteindelijk gedrukt en te koop is, dan zwijgen ze daar in alle talen over. We vroegen aan filmregisseur Jan Verheyen, die het boek al las, of hij misschien een idee heeft hoe dit komt. “Is er letterlijk niks over verschenen in de grote media? Dat is wel straf.”

“Ik vind het wel een verrassend goed boek. Burkas spaart niemand. Ook zichzelf niet: hij is kritisch over zichzelf. Het leven van Burkas is ook uniek, en dat alleen al maakt het voor mij de moeite waard om het te lezen. Het is eigenlijk een heel on-Vlaams verhaal, de lezer valt van de ene verbazing in de andere.”

“Weldra is er de reeks over Black Magic van Peter Boeckx, en dat zal het boek wel een flink duwtje in de rug geven.”

Over die reeks gesproken: we hebben alvast een scoop. Er zal te zien zijn hoe auteur Herman Brusselmans een stukje voorleest uit het boek. Een stukje dat omschrijft wat Valerie De Boosere zoal uitspookt in de kelder van de Zillion…

Er zijn ook nog tal van andere BV’s die in het boek de revue passeren, en de ene wordt al wat positiever neergezet dan de andere. Over BV’s gesproken: Michel Van den Brande heeft maar liefst honderd exemplaren gekocht. Die zal dus nog wel even leesplezier hebben.

We hebben overigens wel een idee waarom bepaalde media het boek doodzwijgen. Er staat namelijk een hoofdstuk in, getiteld ‘De perverseling van VTM’. Die ‘perverseling’, toen nog gewoon journalist maar tegenwoordig een grote meneer in de media, had wel een zeer, euh, eigenaardige interesse in een anale scène met actrice Mya Diamond, toen-ie met een Telefacts-ploeg een kijkje kwam nemen op de set.

https://www.facebook.com/dennisburkasofficial/posts/908078619685031

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.