Alle Apfelstrüdels nog aan toe, tank je wagen nu meteen vol en haast je richting  ‘se Germans’.

Het is geen geheim dat we hier op de P-redactie zot zijn van alles wat met whisky te maken heeft. Daarom vinden we  dat het onze morele plicht is het volgende nieuws mede te delen. Te koop bij de Duitse vestigingen van de Lidl, zolang de voorraad strekt: een vat met daarin – hou je vast – 30 liter whisky.

Het is een handgemaakt en genummerd Oloroso houten sherryvat vol single malt whisky van het label Ben Bracken. Om echt correct te zijn: een Tamnavulin-whisky. De Schotse distilleerderij Whyte & Mackay heeft enorm veel vaten verkocht aan Lidl en hen het recht gegeven deze op de markt te brengen onder de naam Ben Bracken. Braken: dat is allicht ook wat je gaat doen als je het vat in één keer soldaat maakt.

Neen, het is eerder de bedoeling dat je de whisky installeert in je kelder en die rustig laat rijpen. Drie jaar, om precies te zijn. Want zo lang is het nodig voor je whisky ‘whisky’ mag noemen. 

Echt Lidl kunnen we het prijskaartje niet noemen: 999 euro.  Maar na drie jaar pluk je dan wel de vruchten (en het eeuwige respect van al je maten) van je investering. Je moet hem bestellen in de winkel, waarna Lidl het vat aan huis levert.

Haast is geboden, want anders geldt het Duits spreekwoord ‘Die Kacke am Dampfen haben‘. 

Dan blijft er nog maar één vraag over: rij jij of rij ik?

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."