Je bent jezelf niet als je trek hebt. Eet een Snickers.

We kennen allemaal de grappige commercials van de reep bestaande uit nougat, karamel en geroosterde pinda’s omhuld met chocolade. Maar voor welke hongerig stresskonijn onderstaande reep bedoeld is? Het is niets meer dan een promotiestunt van Snickers zelf in samenwerking met Guinness World Records.

De grootste chocoladereep ooit werd onlangs voorgesteld in Waco, Hier enkele duizelingwekkende cijfers: de snoepreep is 3,6 meter lang, 66 centimeter hoog en weegt 2130 kilo. Dat is een equivalent van maar liefst 43.000 normale Snickers en er was 550 kilo nougat, karamel en pinda’s nodig plus nog eens een extra 1590 kilo aan chocolade om het geheel te kunnen produceren. Om aan de minimumvereisten te voldoen van Guinness moest de reep bestaan uit minsten 80% chocolade en geschikt zijn voor consumptie, iets waar de fabrikant trots in geslaagd is.

Voor zij die niet kunnen wachten op wat er in de verpakking schuilt, hebben we goed nieuws. De giga-Snicker zal in een reclamespot tijdens de Super Bowl volledig onthuld worden in al haar glorie. Daarna zijn alle medewerkers van Mars Incorporated – het bedrijf achter Snickers – uitgenodigd om een stukje te komen proeven.

Bye bye voornemens 2020.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."