Het ziet er naar uit dat de komende dagen het kwik stevig tot boven de 30 graden gaat pieken. De Duitse automobielvereniging KS laat nu weten dat we best onze brandstoftank niet helemaal volgooien.

We weten waarschijnlijk wel dat we bij deze temperaturen voldoende water in de auto moeten voorzien. We kunnen ook best onze brandstoftank in het oog houden. Door de hitte zal benzine en diesel uitzetten. Brandstof wordt ondergronds opgeslagen bij een temperatuur van vijf tot tien graden. Wanneer het buiten dertig graden of warmer is, zorgt het verschil van twintig graden of meer ervoor dat de brandstof uitzet met ongeveer twee procent, wat overeenkomt met het volume van één liter extra in een tank van vijftig liter.

In de brandende zon zou er zo brandstof door de tankopening of de brandstof-ontluchting kunnen lekken. Dit is natuurlijk niet goed voor het milieu, ook de lak of de bodembescherming van je auto kan hier last van ondervinden. Wanneer er brandstof op de uitlaat terecht komt, kan er zelfs brand uitbreken. De Duitsers raden aan om direct te stopen zodra het vulpistool afslaat en niet nog wat extra bij te doen. Want het is dat extra beetje dat misschien wel eens problemen kan geven met de warm weer.