We hebben nog geen flauw benul of eind dit jaar onze mening over Star Wars: The Rise of Skywalker zal meevallen.

Er rust namelijk een zware last op de schouders van regisseur J.J. Abrams. Hij moet met deze film terug het vertrouwen van de fans zien te herstellen, die na het zien van The Last Jedi opeens last hadden van intergalactische diarree. Want die prent heeft nog steeds een publieksscore van maar 44% op Rotten Tomatoes.  De laagste ooit voor een Star Wars film.

Wat een verschil met The Empire Strikes Back uit 1980, die een verbluffende score heeft van 97%.  Een van die zeldzame sequels die zijn voorganger in vrijwel alles de loef afsteekt, met uiteraard de cliffhanger der cliffhangers.

The Empire Strikes Back is natuurlijk het bekendst om het iconische I’m your fathermoment maar er zijn nog zoveel meer mooie momenten. Het gevecht tussen de rebellen en de Empire op de schitterende planeet Hoth, Luke’s training door Yoda, de Millennium Falcon die zich een weg moet banen door asteroïden, het flirten tussen Han Solo en Princess Leia, het prachtige Cloud City, de introductie van Lando Calrissian en natuurlijk het eindgevecht tussen Darth Vader en Luke

Over Darth Vader gesproken… de helm gedragen door acteur David Prowse in dezelfde film staan nu te koop. De helm heeft nog steeds de originele krasjes en is onaangetast sinds de opnames van het meesterwerk.

Voor vele nerds wordt het Star Wars-item beschouwd als de Heilige Graal onder de verzamelaar van objecten uit de science fiction-filmwereld.

Verwachte opbrengst? Tussen de 240.000 en en 440.000 euro. Je zou voor minder zwaarder beginnen te hijgen.

Bieden doe je HIER.

Je weet wat aandoen als je lichtzwaard langer aanvoelt dan normaal.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."