Je kan vandaag geen boete krijgen

De politie gaat in boetestaking.

‘Teveel is trop en trop is teveel’, bevlogen woorden van wijlen minister Paul Vanden Boeynants die de frustratie van de politie van vandaag perfect verwoorden. Gisteren werden drie agenten geschopt en geslagen door een bende jongeren omdat ze in Elsene een man hadden staande gehouden voor een coronacontrole. Drie mannen werden opgepakt, maar mochten van het Brusselse parket meteen weer vrij. De vakbonden voelen zich niet gesteund door de politiek. De drie agenten zijn een week werkonbekwaam.

Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open VLD) is ook boos en kondigde aan dat hij met een nieuwe omzendbrief wil verhinderen dat dergelijke zaken geseponeerd worden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) komt met nog een beter plan en belooft dat politiemensen bodycams zullen krijgen.

Voor de politievakbonden is dat niet voldoende. De politie is het beu om de boksbal van de maatschappij te zijn. De politievakbond NSPV roept daarom vanaf maandag een boetestaking uit, met uitzondering voor zware verkeersdelicten. “Het is een noodkreet”, zegt NSPV.

 

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More