Welkom in Surfers Paradise, een plaats in de Australische deelstaat Queensland en een voorstad van de stad Gold Coast. De plaats is bekend om haar hoge flatgebouwen en uitgestrekte zandstranden, maar ook vooral vanwege de gouden bikinimeisjes.

Dit zijn namelijk de Meter Maids, aantrekkelijke jongedames met een gouden bikini en Australische hoed, die ervoor zorgen dat je geen parkeerboete krijgt. Ze steken steeds bij in de parkeermeter zodat je ticket nooit vervalt en promoten tegelijkertijd de regio en een aantal sponsors. Met hen op de foto gaan kost je vijf Australische dollar, waarmee zij de parkeermeters kunnen blijven aanvullen en een deel in hun zak steken…figuurlijk toch.

Al dreigt deze meer dan vijftig jaar oude traditie nu verloren te gaan, aangezien parkeermeters meer en meer vervangen worden door het betalen via sms of een app. Ook vinden de lokale handelaars dat Surfers Paradise een betere reputatie verdient dan enkel meisjes die constant toeristen lastigvallen voor een foto. Ze werden tijdens de Commonwealth Games in mei zelfs even verbannen uit de stad om de bezoekers niet in verlegenheid te brengen.

“Ik heb in die vijftig jaar tijd nog nooit een toerist horen klagen.”, aldus de manager van de Meter Maids.

Als we enkele van deze dames bekijken, begrijpen we ook waarom.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."