Clarkson noemt Thunberg een verwend nest.

“Wij gaven jullie mobiele telefoons, laptops en internet. Wij creëerden de sociale media die je elke dag gebruikt en wij runnen de banken die dat alles bekostigen. Hoe durf je dan daar te staan en ons terecht te wijzen, jij verwend nest.” Daarmee haalt Jeremy Clarkson, bij ons bekend van Top Gear, loeihard uit naar de bekende toespraak van Thunberg. Hij deed dit in zijn column voor ‘The Sun’.

Hij maakte brandhout van de toespraak van Thunberg wat hij de “complete inzinking van een puber” noemde. “Hoe durven wij?” ging hij verder. “Nee, hoe durf jij naar Amerika te reizen in een zeilboot van koolstofvezel die je niet zelf bouwde en die 16,9 miljoen euro kostte. Die je niet zelf verdiende en die een dieselmotor als backup heeft waarover je zweeg.”

Clarkson erkent de ernst de klimaatsverandering maar kon het niet nalaten om Thunberg aan te raden om wetenschappen te gaan studeren in plaats van ouderen de les te spellen. ”Dus, wees een braaf meisje, hou je mond en laat de mensen verder doen met die dingen te doen en te maken, waar jij van profiteert.”