Lake Powell in Arizona is het tweede grootste door mensen gemaakte stuwmeer van de Verenigde Staten, en heeft een kustlijn van maar liefst 3.050 kilometer.

Behalve als waterreservoir voor het dorre achterland en energieleverancier voor zeven Amerikaanse staten, biedt het meer veel recreatiemogelijkheden. Ga aan boord voor een mooie rondvaart over het meer, of kies uit tal van watersportactiviteiten zoals waterskiën, wakeboarden en paddle boarden

Of je kan je ruigste vrienden optrommelen en eens gaan jetskiën, want door de omgeving van rotswanden zijn er een soort waterpaden ontstaan waar je met een jetski doorheen kan cruisen. Daarnaast kan je op het grote meer het gas opengooien en pas testen hoe hard de jetski daadwerkelijk gaat. 

Aanraders zijn de Antelope Canyon, Navajo Canyon en de Labyrinth Canyon, waar je maar liefst snelheden van 80 km/u kunt halen. Deze laatste heeft trouwens zijn naam niet gestolen, daar het een echt doolhof is van rode rotsen. Een ervaren gids inhuren is dus geen overbodige luxe. Net zoals de jetski’s op voorhand reserveren, want deze vakantiebestemming  trekt jaarlijks maar liefst twee miljoen bezoekers. 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."