Jimi Hendrix: ‘Hear My Train a Comin’

De verwoestende invloed van de genialiteit.

De legende van Jimi Hendrix lijkt elk jaar wel groter te worden. Dik veertig jaar na zijn overlijden verschijnen er nog jaarlijks cd’s en dvd’s en verschijnt hij nog altijd op de cover van gitaarbladen of tijdschriften.

Hear My Train A Comin’ geeft een overzicht van Jimi’s komeetachtige carrière. Met beelden en foto’s uit zijn jeugd, wandelen we door zijn leven via zijn periode in het Amerikaanse leger tot zijn grote doorbraak. Uiteraard zijn er beelden van zijn beroemdste optredens zoals die op Woodstock en in Monterey en doen verschillende VIPs als Paul McCartney en Steve Winwood, zijn bandgenoten Noel Redding, Mitch Mitchell, Billy Cox en producer Eddie Kramer hun verhaal. Hendrix was een genie op de gitaar en dat wordt door deze documentaire nog eens dik onderstreept. Slechts vier jaar genoot hij van algemene erkenning en succes vooraleer hij veel te vroeg overleed op 27-jarige leeftijd, maar zijn invloed en muzikale erfenis leven tot op vandaag voort.

CANVAs, 17 september, om 22:55 – 00:25 : ‘Hear My Train a Comin’

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More