De geboorte van een meesterwerk.

Tijdens de repetities en opnamen van de iconische lp ‘Imagine’, laat John Lennon permanent twee cameraploegen toe. Aan de hand van veel nooit eerder geopenbaarde beelden en geluidsmateriaal vertellen John en Yoko, maar ook tal van direct betrokkenen over de bijzondere relatie tussen beide kunstenaars en hun controversiële imago. De soundtrack van de legendarische lp klinkt permanent op de achtergrond.

‘Imagine’ was het tweede soloalbum van John Lennon. Toen het in 1971 verscheen werd meteen duidelijk dat het niet enkel een oproep tot radicale verandering was. Het was een verbond tussen Oost en West, tussen John en Yoko Ono en het begin van onbegrepen liefde.

Lennon schreef de titelsong ‘Imagine’ op een morgen in het begin van 1971 op zijn slaapkamer in zijn landhuis Tittenhurst Park in Ascot, maar sporen van de tekst zijn al terug te vinden in de gedichten van Yoko Ono uit de vroege jaren 60. Misschien was zij dan toch meer dan een Japanse groupie die het genie Lennon achternaliep, meer dan de vrouw die de Beatles uit elkaar dreef.

CANVAS / 19 maart, om 23:00 – 00:30 : ‘John & Yoko: Above Us Only Sky’