“Mag je de natuur soms geen handje helpen?”

“Je bloost als een roosje, maar het komt uit een doosje”, zo klinkt een karamellenversje uit grootmoeders tijd. Nog altijd een waarheid als een koe, al komt het dezer dagen uit een digitaal doosje. Instagram is niet altijd een spiegel van de werkelijkheid. Wie er wat beter uit wil zien, kan de natuur een handje helpen met ‘digitale filters’.


Joke van de Velde heeft van moeder natuur de juiste maten meegekregen en heeft die door de jaren heen keurig onderhouden. Al geeft ze toe dat ook zij wel eens binnenwegentjes heeft genomen. “Het zou hypocriet zijn om te zeggen dat ik tegen plastische chirurgie ben”, bekent ze in ‘TV Familie’.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Keep your chin up, someday there will be happiness again #socialdistancing #washyourhands #facetime Volg de maatregelen ❤️

Een bericht gedeeld door ? Joke van de Velde ? (@jokevandevelde1) op

Joke ziet er nog altijd toppie uit, al was het tijdje geleden kantje boordje met de kilootjes: te weinig! Ze vertelt dat ze zelfs af te rekenen kreeg met giftige opmerkingen over haar uiterlijk. ‘Bodyshaming’ heet dat in geleerd Nederlands.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

When something or someone you loved becomes a memory, that memory becomes a #treasure #Expeditie #Robinson #expeditierobinson

Een bericht gedeeld door ? Joke van de Velde ? (@jokevandevelde1) op

“In de periode dat ik aan het trainen was voor mijn marathons had ik privé iets te verwerken. Door die combinatie vermagerde ik fel”, vertelt ze aan ‘TV Familie’. “Ik heb toen een foto gepost. Het moeten niet altijd de mooiste, leukste foto’s zijn. Het leven is geen sprookje, hé. En ja, er waren enkele giftige opmerkingen. Ik heb medelijden met mensen die zoiets doen om zichzelf beter te voelen.”

Joke staat bekend voor haar ‘naturel’, maar ook dat is toch net iets minder puur dan de natuur. Joke bekend dat ze op Instagram filters gebruikt om er net dat ietsiepietsie beter uit te zien. Met mate, alleen haar huid een donkerder tintje geven. “Want eigenlijk is niks zo mooi als een brute, echte foto.” En die hebben wij. In 2003 verscheen ons Joke heel natuurlijk bruut op de cover van P-magazine. Binnenin was ze zelfs nog ‘bruter’. Wat wij helemaal niet erg vonden vinden.