Journalist De Standaard keurt aanslag in Wenen niet af

‘Relatief kleinschalige aanslagen die te veel aandacht krijgen in de pers.’

Voor de derde keer in korte tijd worden er in Europa – in de naam van Allah – weer onschuldige mensen vermoord. Extremistische idioten snijden in Zuid Frankrijk de kelen over van ongelovigen en gisteren – in Wenen – openden IS-symphatisanten op verschillende plaatsen het vuur op mensen die van hun laatste terrasje probeerden te genieten. Voorlopige balans: 4 doden en 17 gewonden

Frankrijk revolteert en president Macron kruipt boven op de barricades in de strijd voor onze vrijheid: de Franse revolutie 2.0.

Maar wat lezen we vandaag op Twitter van Jef Cauwenberghs, journalist van De Standaard, een jonge spruit die geboren is op een continent waarin het toegestaan is om je mening te zeggen, waar eeuwenlang gevochten is voor de scheiding tussen kerk en staat?

“Dit gaat misschien vreemd en onrespectvol klinken vanuit de mond van een journalist, maar ik vind de media- en twitteraandacht voor relatief kleinschalige aanslagen in Europa disproportioneel en op zeer korte termijn disruptief voor onze samenleving”, getekend Jef Cauwenberghs.

Wij moesten even gaan zitten en zochten steun tegen een sokkel waarvan het beeld was weggehaald door de Black Lives Matter-beweging. Jef Cauwenberghs noemt zichzelf een sociaal antropoloog, ex-vetoraan en curieuzeneus. Hij schermt zijn Tweets af. We denken dat hij daar goed aan doet.

Wij onthouden ons alvast van verdere commentaar op deze Tweet, maar we vermoeden dat deze reactionaire opmerking niet zonder gevolgen zal blijven. Of misschien toch deze: draai de rollen eens om?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More