‘Joy’: de Amerikaanse droom als soap

Komische film over andermans miserie.

Als je de naam ‘Joy’ krijgt van je ouders, dan heb je een opdracht gekregen. Maak het maar waar! Joy Mangano heeft het mogen ondervinden. Jarenlang moest ze de vreugde en het licht wezen in de ellendige levens van al wie haar omringde. Dat het min of meer goed is gekomen, heeft tot de verfilming van haar levensverhaal geleid.

Eind jaren 80  ontstond in de VS een nieuw televisieconcept: teleshopping. Zenders zoals QVC en HSN richtten zich 24 uur per dag op het verkopen van  producten. Dit werd, op zijn Amerikaans, groots aangepakt. Er werden speciale sets gebouwd waarop semi-bekende soapsterren het product demonstreerden aan het televisiekijkende publiek, dat massaal naar de studio belde om het product te kopen. Ontwerpers wilden dan ook dolgraag dat hun product op tv werd getoond. Joy Mangano was zo een ontwerper. Zij ontwikkelde de Miracle Mop, een speciaal soort dweil die langer meegaat (en beter schoonmaakt!) dan een gewone bezem.

Een film over de ontwerpster van een dweil? Wel ja, en een topfilm met een topcast: Jennifer Lawrence, Robert De Niro, Bradley Cooper.

VTM 3 / 08 september : 22:40 – 00:55 : ‘Joy’

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More