Juan Carlos is sukkelaar in vergelijking met Simenon

Volgens Het Laatste Nieuws is de voormalige Spaanse koning Juan Carlos een seksverslaafde man zonder geweten, die 5.000 bedpartners had en meerdere buitenechtelijke kinderen op de wereld zette waar hij nooit meer naar omkeek.

Ooit beweerde auteur Georges Simenon tegenover de filmregisseur Federico Fellini dat hij een vrouwenliefhebber was en met tienduizend vrouwen het bed had gedeeld.

Het was nota bene zijn zoon John (Simenon had vier wettige kinderen, 2 zijn ondertussen al overleden) die het debat tussen Simenon en Fellini februari 1974 had georganiseerd, waarin zijn vader de beruchte uitspraak deed dat hij het wel met tienduizend vrouwen gedaan had.

Auteur Harry Mulisch, die naar eigen zeggen zelf boven de tweeduizend veroveringen piekte, noemde die tienduizend van Simenon maar niks in Humo: “Daar zijn negenduizend hoeren bij! Nou, zo kan ik het ook.”

John Simenon: “Die man heeft absoluut gelijk! Mijn vader zei het ook niet om te bluffen. Hij bedoelde het nogal feitelijk: zo veel keer per week, dat levert zo veel keer in een leven op. Als een vrouw toestemde, kon hij er niks verkeerds in zien. Voor hem was het een consommation (een consumptie, zoals je een blikje cola drinkt dus,td), en er zat ook een element van uitwisseling, van contact in. Dat hij een vrouwenhater was, heb ik geen enkele vrouw met wie hij iets had gehad, ooit horen zeggen.”

Fransman Bernard Pivot: “Simenon neukte zoals hij ademde.”

John bevestigt in Humo: “Mag hij zeggen, zeker als hij ermee bedoelt dat mijn vader de seksuele daad even natuurlijk vond als ademen. Het is nogal duidelijk dat hij een enorme behoefte aan seks had. En dan kun je speculeren over de vraag waar die honger vandaan kwam. Ik heb zelf weleens de ontbrekende moederliefde als mogelijkheid gesuggereerd, maar helaas voor u heb ik het hem nooit gevraagd.”

Het exces is volgens velen de rode draad door zijn leven: véél vrouwen, véél schrijven, véél alcohol, véél luxe.

“Het is evident dat hij graag goed leefde, hij wou vooral dat hem niks tekortkwam. Hij heeft graag en zonder de minste schaamte veel uitgegeven, maar dat hij opzichtig met geld smeet ­- de chique slee met chauffeur, weet je wel – ­ is een beeld dat men ten onrechte op hem heeft geplakt. Ja, we woonden een tijd in het Château d’Echandens in de buurt van Lausanne, maar in dat kasteel werd er heel eenvoudig geleefd. En ja, later bouwde hij in Epalinges een behoorlijk groot ­en behoorlijk lelijk ­ huis, maar daar is ook veel onzin over verteld”, vertelt de zoon van Simenon nog in het weekblad.

Volgens zijn zoon (die de werken van zijn vader beheert vanuit Zwitserland en Engeland) was Simenon links noch rechts. John: “In de jaren 60 vond hij het schandalig hoe de Belgische industriëlen met de CIA samenwerkten om Lumumba te vermoorden, en hoe de Belgen de Congolezen behandelden.” Iets voor de Congocommissie dus.

Denyse Ouimet, de tweede wettige vrouw van Simenon, zei overigens dat het eerder 1.250 vrouwen waren. Dat zullen allicht de vrouwen zijn die geen vergoeding vroegen voor hun diensten.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More