Wonderkind Maarten S. naar correctionele rechtbank wegens fraude.

De raadkamer besliste woensdag om de voormalige topman van studio 100 voor de correctionele rechtbank te brengen.

De man zou in totaal voor bijna 5,5 miljoen euro hebben gefraudeerd.

Hoe slaag je erin om 5,5 miljoen euro te laten verdwijnen, vraag je jezelf af. Heel simpel blijkbaar en zonder ingewikkelde financiële constructies. Maarten S. liet door zijn vriend Dirk.F. valse facturen uitschrijven op naam van diens firmaatje United Concept en liet die door Witebox, een zusterbedrijf van Studio 100, uitbetalen. Vervolgens stortte Dirk.F. het bedrag naar de privérekening van Maarten S. .

De constructie van dit paradijs stortte in mekaar toen een een boekhoudster bij Witebox op mini-fraude werd betrapt. Met de visa-kaart, waarop zij een volmacht had, kocht de vrouw weleens wat voor zichzelf privé, zoals jurkjes en parfum. Haar ontslag bracht de bal aan het rollen.

De arrestatie van Maarten S. dateert al van april 2016. Hij zei toen dat hij ‘een uitleg’ had voor het grootste deel van het verdwenen geld. Het gerecht is hem daar duidelijk niet in gevolgd.

Maarten S. werkte12 jaar lang voor Studio 100 en zal zich dus binnenkort samen met zijn vriend Dirk F. moeten verantwoorden tegenover de rechtbank voor het misbruik maken van zijn verantwoordelijke functie en het verduisteren van 5,5 miljoen euro.