De ideale kaaskroket is krokant aan de buitenkant, om dan een heerlijk smeuïge binnenkant prijs te geven. Maar hoe zorg je ervoor dat je kaaskroket de juiste textuur heeft? En hoe voorkom je dat het openbarst tijdens het frituren? Met deze tips lukt het je altijd! 

1. De massa

Maak eerst je massa. Smelt de boter, doe de bloem erbij en als die roux homogeen is, dan pas voeg je de melk toe. Laat het geheel lang genoeg inkoken. Weet je niet goed wanneer de melk er precies bij moet? Zodra de boter en bloem naar koekjes ruikt! Meng het geheel goed door. De structuur is vergelijkbaar met een stevige bechamel.

2. De dooier

Wanneer voeg je de dooier toe? Pas nadat je massa af is. De massa is de mix van boter, bloem en kaas. Laat eerst de kaas goed mee pruttelen en voeg dan de dooier toe, samen met de room. Klop het geheel op. Belangrijk: als de eierdooier bij je massa gaat, mag het geheel niet meer koken! En gebruik ook vers gemalen kaas. Zo bekom je de beste smaak en textuur. Kaas in zakjes is reeds behandeld, waardoor deze minder vettig is.

3. LEES HIER VERDER