Kabinet start kleuterruzie

Jambon beweert de begrotingstabellen te hebben, maar wil ze niet geven.

Op een sponsordiner van ‘Doorbraak.be’,  deed Jambon een ongelukkige uitspraak.In een speech, als minister-president, zei Jambon dat het vandaag, vrijdag, alleen over de inhoud van het regeerakkoord zal gaan. “We hebben die begrotingstabellen. Ze liggen op een map in mijn bureau. Maar als de oppositie ze vraagt, neig ik ze niet te geven”, aldus Jambon.

‘Waarom”, vraagt ieder redelijk mens zich af. Wouter De Vriendt (Groen) startte onmiddelijke een Twitter-oorlogje. “Als dit klopt, is dit #AutoritaireJan”, tweet hij. Daarop volgt een storm van verontwaardiging.

Almaci (groen): “Dit is een minister-president onwaardig. Vlaanderen onwaardig.”

Conner Rousseau (sp.a.):” #breaking: de #begroting is er ! Als @LiebethHomans zichzelf en parlment serieus neemt, eist ze cijfers of stelt ze debat uit. Zoniet wordt VL officieel een #dictatuur. Degoutant. Het parlement controleert de MP, niet omgekeerd.”

Jos D’Haese (PVDA): “Wat een onwaarschijnlijke minachting. Geen begrotingstabellen morgen? Dan ook geen debat. @JanJambon steekt zijn middelvinger op naar het voltallige parlement én de samenleving. Een democratische rechtstaat onwaardig.”

Chris Janssens (Vlaams Belang): “Beste parlemenstvoorzitter @LiesbethHomans, dit kan en mag u niet tollereren. Een minister-president die spot met het parlement. Die transparantie weigert. En met wat een dedain. #ZwakkeJan

Een daarmee zijn de kleuters aan ruziën gegaan op hun favoriete speelplaats: twitter.

Jan zal het vandaag wel mogen uitleggen. De oppositie vraagt al van woensdag om begrotingscijfers die de regeringsverklaring moeten ondersteunen. De bewering van Jambon om enkel over de inhoud te debateren is onzin. Aan inhoud hangt nu eenmaal een prijskaartje.

Op de vraag waarom de regeringsvorming zolang duurde antwoordde Jambon onlangs dat hij uit een kabinet kwam waarin ook Kris Peeters zetelde. “Je kan in een akkoord niet alles afdekken, maar wel problemen vermijden”, aldus Jambon.

Misschien heeft hij de verkeerde les geleerd.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More