Velen kennen Canada als een heel groot en erg leeg land, waar de overweldigende natuur nog steeds de overhand heeft. Maar dat maakt het ook meteen tot een fantastische vakantiebestemming voor avonturiers van alle leeftijden en niveaus.

Naast enorme bergmassieven, oneindige toendra’s en prairies wordt het Canadese landschap voornamelijk bepaald door enorm veel water. Tienduizenden meren, gevoed door evenveel stroompjes, razende rivieren en duizelingwekkende watervallen.  Door de eeuwen heen hebben de inwoners zich dan ook perfect aangepast aan een leven rondom de Canadese waterwegen. 

De gevarieerde kustlandschappen van Vancouver Island , Sunshine Coast en Brits Columbia zorgen op zich al voor een unieke natuurbeleving: van magische getijdepoelen en prachtige stranden tot de mysterieuze diepten van de oceaan. De kustwateren herbergen een spectaculaire natuurlijke diversiteit, waaronder 29 soorten zeezoogdieren zoals grijze walvissen en orka’s.

Rond deze periode beginnen tevens de gletsjermeren langs de kustlijn te ontdooien. Dit resulteert in helderblauwe wateren die zich ideaal uitlenen om te bevaren met een kajak. Tot eind september kunt u nog genieten van dit fenomeen en daar speelt het Canadese toerisme gretig op in. Zo wordt u voor een 1.000 euro met de helikopter ter plaatste gebracht, kunt u nadien vier uur ongestoord kajakken en genieten van het uitzicht en uiteindelijk het avontuur beëindigen met een smakelijke gourmet. Als dat uw avontuurlijk hart niet doet smelten, weten we het ook niet.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=ZQ8Y8KUYPqI

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."