Kakkerlakken op de payroll van Center Parks?

Opschudding in Vlaamse zwemparadijzen: wie tropisch wil ontspannen moet de kevertjes erbij nemen.

Op de sociale media – de biotoop der grote waarheden – gaan er geruchten rond over een kakkerlakkenplaag in het tropisch zwemparadijs ‘De Vossemeren’ in Lommel. Mensen kregen gezelschap van kevers op plaatsen waar ze dat liever niet hadden: in de lockers van het zwembad, aan tafel en zelfs hun kleren hingen – naar verluidt – vol met het ongedierte.

Blijkt nu dat die kevertjes niet per ongeluk in het zwemparadijs zijn terechtgekomen. Ze zijn er ook niet op vakantie, maar staan er als het ware op de payroll van het bedrijf. Center Parcs zet namelijk vier verschillende keversoorten uit als een soort van vuilnismannetjes.

“Deze kevers storten zich onder meer op luizen en rottend hout en zijn nodig om de biotoop op natuurlijke wijze in stand te houden”, zegt huisbioloog Jean Henkens. Hij betreurt de cowboyverhalen op de sociale media en wil even nuanceren. “De kevertjes zijn familie van de kakkerlakken, maar niet te vergelijken met het ongedierte dat keukens onveilig maakt”, zegt de bioloog. “Ze hebben gelijkaardige antennes, maar daar houdt de vergelijking dan ook op.”

Dat ze plots zo opduiken tussen de mensen, waar ze anders nooit komen, is waarschijnlijk het gevolg van een grote schoonmaakbeurt van het resort. Ze douchen niet zo graag, zeg maar.

Een gevaar voor de volksgezondheid is er volgens Jean Henkens niet. Wie wil genieten van het paradijs met de wuivende palmen, moet de kleine vriendjes er gewoon bijnemen.

 

Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More