Dagelijks zoeken  miljoenen kinderen in ruim dertig landen wereldwijd naar Wally in zijn rood-wit-gestreepte trui en muts en zijn kompanen. 

Maar aangezien er al robots bestaan om je tennisballen op te rapen, je onkruid uit te doen of zelfs je hamburgers te bakken , waarom dan ook niet één die het plezier van je kinderen vergalt? De firma Redpepper heeft namelijk een metalen robotarm met ingebouwde camera in elkaar geknutseld en draait op Googles beeldherkenning software.

Met Google’s AutoML kunnen Artificial Intelligence tools getraind worden zonder kennis over programmeren. Programmeurs gebruikten 62 Wally-gezichten en 45 hele Wally’s om de robotarm vooraf klaar te stomen voor het echte werk. ls het systeem er minimaal 95 procent zeker van dat het Wally heeft gevonden, wijst het al deze mogelijke kandidaten op de tekening aan.

En met groot succes, want in maximum 4,45 seconden had de robotarm telkens prijs. Het toont ook meteen aan wat mogelijk is met AutoML, zo zou een robot bijvoorbeeld op camerabeelden meteen een vermist kind kunnen vinden in drukke menigte…of jou met je minnares op een concert. Het is maar hoe je het bekijkt.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."