Mike Postle speelt zo goed dan ze hem niet geloven.

Speelhal Stones Gambling Hall in Californië toont livestreams op de grote Amerikaanse nieuwszenders in de hoop dat iemand de man kan ontmaskeren. Pro’s schuiven aan in poker-podcasts en tv-progrmma’s om hun mening te geven over de nieuwe Ronaldo van het poker.

Mike Postle is een vaste speler in de bescheiden speelhal. Ze spelen er niet voor megabedragen, maar met een ‘buy-in’ van slechts 550 dollar. Desondanks is Postle er in geslaagd in korte tijd een kwart miljoen dollar bij elkaar te pokeren.

Een bewijs tegen de man is er nog niet gevonden, maar de pokergemeenschap is het er over eens dat hij voorkennis moet hebben. Zij achten het onmogelijk, gezien de onlogische keuzes die hij maakt, om zoveel te winnen. Onlogisch als hij alleen zijn eigen kaarten weet, logisch als hij ook die van zijn tegenspelers kent.

Tot voor kort waren er livestreams en televisieuitzendingen waarbij het publiek wel de kaarten van de spelers kent door middel van een onzichtbare chip. Men vermoedt dat Postle op de een of andere manier de RFID-chips kan kraken. Uit voorzorg worden die uitzendingen niet meer uitgezonden.

Postle ontkent en passeert langs de bank.