Kanye West kandidaat voor Amerikaanse presidentsverkiezingen

Hoe ‘rapper’ hoe liever.

In november gaat rapper Kayne West het opnemen tegen Donald Trump en Joe Biden. Zo kan Amerika straks de president verkiezen die het verdient. Het land mag de keuze maken van het onderste rij van viskraam, tussen een schatrijke clown, een tweedehands oud vice-president of een simpele zwarte rapper.

West maakte zijn beslissing bekend op twitter. Meteen een shot in de roos, want twitter is hét medium om als president grote boodschappen te brengen. “We moeten nu de belofte van Amerika waarmaken door god te vertrouwen, onze visie te verenigen en aan onze toekomst te bouwen”, aldus West. Welke god zou hij bedoelen, want er zijn er nogal wat?

De kandidatuur van West banaliseert het hele democratische systeem in Amerika. Maar dat is wellicht niet hij signaal dat West wil geven. De jongen meent het.

Het is niet de eerste keer dat hij die ambitie kenbaar maakt, al leek hij eerder te mikken op de verkiezingen van 2024. Maar in zijn tweet gebruikt hij nu de hashtag #2020VISION. West is populair, niet alleen met zijn muziek maar bijvoorbeeld ook met zijn kledinglijn. Of zijn politieke ambities even succesvol zullen zijn, valt te betwijfelen. Op Twitter wordt alvast erg lacherig gedaan over zijn aankondiging. Met uitzondering van Tesla-topman Elon Musk, die zegt “hem volledig te steunen”.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More