Of hij echt tot de lelijkste acteurs ter wereld behoort, is voor discussie vatbaar.

Want er bestaan nu eenmaal een resem dames die op dit ruige type vallen.  Een gehavend gezicht met meer kraters dan de grootste maan van Saturnus, lang sluik haar ergens tussen frituur-vettig en wc-eend blinkend, druipsnor, pokdalig en gegroefd lichaam vol met betekenisvolle tatoeages en uiteraard een dodelijke blik die je ter plaatse doet spurten naar de dichtstbijzijnde Zeeman voor een lading verse onderbroeken.

Als je als kind opgroeit tussen de gevaarlijkste bendes van Los Angeles, kan het onmogelijk geen sporen op je achterlaten. De straten in Los Angeles hadden Danny veel geleerd. Daar ontving hij zijn eerste vuistvechtlessen en leerde hij al boksen om te overleven.  In 1963 werd hij gearresteerd voor diefstal en drugs en, na een gerechtelijk vonnis, werd hij voor twee jaar naar Tracy Prison gestuurd. Danny verwachtte snel vrij te zijn, maar zijn gevangenisleven duurde 11 jaar lang. 

Niet verwonderlijk dat zijn allereerste rol in Hollywood die van een gevangene was in de film Runaway Train.  Vanaf toen kreeg Trejo ook alleen maar de rol van schurk aangeboden. Locked Up, Anacaonda, Con Air, From Dusk Till Dawn….

Na 180 bijrollen als de bad guy van dienst kreeg Danny Trejo eindelijk op zijn 66ste een hoofdrol als held. De extreem gewelddadige ex-agent, vrouwenmagneet én doodgoeie held Machete, in de gelijknamige actiefilm maakte van hem een bonafide actieheld.

Maar vorige maand mocht hij even held spelen in het echte leven. De acteur met Mexicaanse roots redde zomaar eventjes een kind dat zat vast gekneld in een voertuig dat even daarvoor over de kop was gevlogen. Niet slecht voor deze 75-jarige taaie biefstuk van een kerel.

Wat nog meer schokkend is, is het feit dat bekendste karakterkop uit Hollywood tijdens zijn jonge jaren eruit zag als een echte vrouwenversierder.

Dat bewijzen deze foto’s die recentelijk zijn opgedoken van de acteur.

Dat zat wel snor, zo te zien.

1

Image 1 of 4

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."