Een echte ‘kid’ kan je de Amerikaanse acteur Ralph Macchio niet meer noemen.

Met zijn 59 jaren op de teller is hij ondertussen ouder geworden dan zijn wijlen leermeester Pat Morita. ‘Mr. Miyagi’ was destijds 52 jaar toen hij in de originele The Karate Kid uit 1984 de gepeste tiener Daniel LaRusso onder zijn vleugels nam en hem leerde dat karate uit meer bestaat dan vechten alleen.

De succesfilm kreeg nadien nog drie sequels en in 2010 nog een remake met Jackie Chan en Jaden Smith in de hoofdrollen. Maar mensen verlangen naar vervlogen tijden en dus liet YouTube Premium in 2018 de serie Cobra Kai op de wereld los.

In Cobra Kai beleven we het plot vanuit het perspectief van ‘bad guy’ Johnny Lawrence, die zoveel jaren later aan lager wal is geraakt. Hij probeert terug de oude Cobra Kai-dojo te openen, maar daardoor laait ook zijn oude vete met Daniel LaRusso op, die ondertussen als succesvolle autoverkoper zijn gevechtstraining ver achter zich heeft gelaten. Op het einde van seizoen 1 duikt zelfs Martin Kove weer op als de gemene sensei John Kreese.

De twee eerste seizoenen waren een enorme hit voor YouTube, maar deze verhuizen nu naar Netflix. Alsook het derde seizoen dat vorig jaar werd opgenomen zal een debuut kennen op Netflix. Eind augustus zal de serie beschikbaar zijn op de populaire streamingdienst.

Volgens de geruchten zal misschien Elisabeth Shue opnieuw te zien zijn als Ali in het nieuwe seizoen.

“Sweep the leg!”

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."