Kat Kerkhofs wil Vlaamse Oprah zijn

EXCLUSIEF VOOR ABONNEES

De vennootschap van Katrin ‘Kat’ Kerkofs heeft de resultaten voor boekjaar 2019 neergelegd. De jaarrekening leert ons ook heel wat interessante zaken.

Laten we eerst even terugkeren naar het interview van Katrin in Het Belang van Limburg van enige tijd terug. Kat: “Schrijf maar op dat ik over tien jaar mijn eigen talkshow wil en dat ik dan de Vlaamse Oprah genoemd wil worden. (lacht luid) Maar schrijf er alstublieft ook bij dat ik maar een grapje maak, want anders krijg ik weer een karrenvracht kritiek over me heen. Dat ik over tien jaar moeder wil zijn van twee kinderen, zeg ik dan weer niet voor de grap, want dat meen ik. Liefst twee meisjes, als het kan, want ik wil vrouwen in de wereld brengen.”

Die vennootschap van Kat werd door Dries Mertens in 2014 opgericht. De firma verhuist van Wilsele over Leuven naar Antwerpen.

In 2018 stapt Dries uit de firma als zaakvoerder (vandaag: bestuurder).

De vennootschap heeft dus zonet de cijfers voor 2019 gepubliceerd. In dat boekjaar werd een klein verlies opgetekend.

Kat is geboren op 12 september 1988 in Leuven. Ze studeerde communicatiewetenschappen en economie-management aan de KULeuven en begint haar professionele leven bij productiehuis Hotel Hungaria. Tijdens het WK voetbal in Brazilië in 2014 is ze verslaggeefster voor Studio Brussel.

In 2016 doet ze mee aan De slimste mens ter wereld en maakt ze Duivelse vrouwen voor Vier. In 2018 maakt ze met haar zus Lyn de vijfdelige docureeks Tipsy over de effecten van alcohol, opent ze haar sportcentrum Qore in Leuven en haalt ze de tweede plaats in Dancing with the stars.

Sinds haar zestiende is ze samen met Rode Duivel Dries Mertens. In 2013 volgt ze hem naar Napels, als hij van PSV naar Napoli trekt. In 2015 trouwen ze.

Dat sportcentrum Qore heeft overigens de eerste resultaten neergelegd. In het eerste verlengde boekjaar werd een beperkte winst gemaakt.

Vandaag zien we Kat steeds meer op tv. Kat in de pers: “Ik ben opgegroeid tussen de tv-camera’s: mijn ouders hebben altijd voor tv gewerkt. Papa (Jokke Kerkhofs, overleden in 2004) was opnameleider voor ‘De Super 50’, ‘Tien Om Te Zien’, ‘Familie’… En hij verhuurde ook muziekinstrumenten, speelde in bandjes. Dus, ik kwam als kind vaak op tv-sets, dat voelt aan als mijn natuurlijke habitat. In mijn hoofd heb ik altijd geweten dat dit mijn leven zou worden. Dat ik op een dag ‘Duivelse Vrouwen’ ging maken, was dus logisch.”

De vennootschap van Kat is vandaag gevestigd in Antwerpen. In de vennootschap zit vastgoed, ongetwijfeld het Antwerpse appartement dat ze eerder kochten. Dries Mertens verklaarde eerder ook dat ze een huis gekocht hebben in Leuven.

Tot slot nog een merkwaardig element. In alle akten van het Staatsblad staan Kerkhofs en Mertens nergens als echtgenoten vermeld. Het valt gewoon op.

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More