Kate Winslet en water, het blijft een gouden combinatie.

Nadat de Titanic de dieperik in gezonken was, mocht ze als het personage Rose, de bevroren ijslolly Jack van haar voordeur afschrapen en verder dobberen naar een onverwachte redding. De film uit 1997 was een lange tijd de meest winstgevende film ooit en goed voor elf Oscars.

23 jaar later heeft de actrice het opnieuw aangedurfd om met regisseur James Cameron samen te werken. Cameron is geen watje en eist het uiterste van zijn team. Zoals de meesten weten, zal Avatar 2 zich voornamelijk onder water afspelen.

Met behulp van heel nieuwe motion-capture technologie brengt hij de oceanen van de planeet Pandora tot leven. Met films als Aquaman is de filmliefhebber al wat waterspektakels gewend. Maar in zulke films zijn de onderwaterscènes nooit echt en is het allemaal CGI.

Cameron daarentegen wil het publiek weer eens van zijn stoel blazen en de oceaan zo realistisch mogelijk weergeven. Hiervoor werden kosten noch moeite gespaard. Castleden waren verplicht in motion-capture pakken in enorme reusachtige watertanks hun scènes op te nemen.

Alsook miss Winslet, zij moest voor de opnames een speciale duiktraining ondergaan. Het legde haar geen windeieren, want ze kon hierdoor het record van Tom Cruise verpulveren.

Voor een scène bleef Kate maar liefst 7 minuten en 14 seconden onder water. Het voormalige record van Tom Cruise, gezet op de filmset van Mission: Impossible – Rogue Nation, stond op 6 minuten. En dat zonder hulp van een beademingstoestel. 

We kijken al uit naar het resultaat. De vraag is echter of de sequel net als haar voorganger records zal verbreken, daar vele bioscopen wereldwijd de boeken moesten vanwege de pandemie. 

Laten we hopen dat Cameron de filmindustrie terug de zuurstof kan geven waarnaar die snakt. 

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."