40-jarige actrice doet een emotionele oproep op Instagram.

“Ik ben niet van steen. En mijn omgeving ook niet”, schrijft Katja Schuurman op haar Instagram. In de media gonst het weer van de erotische escapades van Schuurman. Het was de Nederlandse Story die deze keer de poes de bel aan deed. Het blad komt met een sterk verhaal over een KLM-vlucht waarin Katja het te bont zou hebben gemaakt.

Samengevat schrijft STORY het volgende: Schuurman vloog businessclass van Zuid Afrika naar Amsterdam, wilde per se naast een zakenman zitten – Story zegt te weten wie) – begon haar eigen likeur te drinken, likeur werd afgepakt, Katja kreeg een waarschuwing. De gezagvoerder deelt haar mee dat ze een gevaar oplevert voor de vlucht en hij op het punt staat een ‘notice of violation’ uit te vaardigen. Dat is een laatste waarschuwing voordat een reiziger fysiek wordt aangepakt en gearresteerd namens de gezagvoerder aan boord. Daarvoor kunnen handboeien én de hulp van andere passagiers worden gebruikt. Katja zoekt daarop huilend troost bij de zakenman. Onder een KLM-dekentje deden ze het– vliegend in de nacht boven Afrika. Een deel van de vlucht lag ze op de grond. Niet echt nodig, want de businessclass-stoelen zijn om te bouwen tot een volwaardig bed. Het mag ook niet. De crew laat haar liggen omdat ze liggend in ieder geval geen lawaai maakt. De KLM vond dat de actrice veel overlast veroorzaakte, ook omdat zij en haar zakenman hun activiteiten niet stil uitvoerden. Ze heeft een waarschuwing gehad en mag niet meer online inchecken: ze moet aan de balie laten zien dat ze niet dronken is.

Voor Schuurman is dit verhaal er eentje te veel en doet nu haar eigen verhaal op Instagram: 1) Ik heb geen seksverslaving. Ik ben dus ook nooit naar een kliniek geweest om hiervan af te komen”, klinkt het. “2) Ik heb géén seks gehad aan boord van de KLM vlucht van Johannesburg naar huis.3) Ik heb geen vliegverbod, nooit gehad, en ook heb ik geen enkele restrictie als ik een KLM vlucht wil boeken en online in wil checken.” Katja vermoedt dat ze in het verleden té openhartig is geweest over haar privéleven. “Ik heb lang geleden de keuze gemaakt open te zijn over hoe ik leef en de keuzes die ik maak – ook als die afwijkend waren van de heersende norm- omdat ik, al 25 jaar levend onder een vergrootglas, mezelf vrij wilde voelen. Achteraf ben ik wellicht te open geweest, want ik heb mezelf te kwetsbaar gemaakt, en te aantrekkelijk voor roddel en spannende verhalen. Nogmaals: alsjeblieft, ik wil alleen maar liefde en mooie dingen. Ik wil het smeken: stop. Laten we de wereld zachter en liever maken, niet lelijker.

Ze vraagt aan de pers om de leugens over haar te doen ophouden.

Begrijpelijk.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Aan de pers en eenieder die elke dag weer bladen, kranten en online sites moeten vullen: Kunnen de leugens over mij alstjeblieft ophouden. Ik ben niet van steen. En mijn omgeving ook niet. De verhalen zijn ongelooflijk kwetsend, ze maken me heel erg verdrietig en zeker ook gefrustreerd en boos, omdat ik me machteloos voel tegenover zoveel negatief geweld. Wat ik nu ga doen, gaat in tegen wie ik ben en waar ik voor sta; namelijk dat ik überhaupt serieus reageer (nog een keer) op alle walgelijke beweringen van de laatste tijd. Maar ik doe het, omdat ik wil dat deze negativiteit stopt, voor mezelf, en voor de mensen waar ik van houd: 1) Ik heb geen seksverslaving. Ik ben dus ook nooit naar een kliniek geweest om hiervan af te komen. 2) Ik heb géén seks gehad aan boord van de KLM vlucht van Johannesburg naar huis. 3) Ik heb geen vliegverbod, nooit gehad, en ook heb ik geen enkele restrictie als ik een KLM vlucht wil boeken en online in wil checken. (Sterker nog, mijn volgende vlucht ivm mijn nieuwe programma voor @rtl4 is geboekt en ik zit op een KLM vlucht naar Zuid Amerika.) Ik probeer mijn leven zo goed mogelijk te leven, goed te zijn voor de mensen om me heen, en ook voor hen verder weg (@returntosender_nl ). Ik heb lang geleden de keuze gemaakt open te zijn over hoe ik leef en de keuzes die ik maak – ook als die afwijkend waren van de heersende norm- omdat ik, al 25 jaar levend onder een vergrootglas, mezelf vrij wilde voelen. Achteraf ben ik wellicht te open geweest, want ik heb mezelf te kwetsbaar gemaakt, en te aantrekkelijk voor roddel en spannende verhalen. Nogmaals: alstjeblieft, ik wil alleen maar liefde en mooie dingen. Ik wil het smeken: stop.. Laten we de wereld zachter en liever maken, niet lelijker.

Een bericht gedeeld door Katja Schuurman (@katjaschuurman) op