Katten als levend aas voor vechthonden

Een Schot kocht online katten op om ze te voederen aan zijn honden.

De Schot Mark Cuthbert (42) is tot 10 maanden gevangenis veroordeeld en mag 10 jaar lang geen honden houden. De man die in de Schotse media ‘de sadist van Ayshire’ wordt genoemd , kreeg die straf omdat hij levende katten aan zijn honden voederde. Hij kocht de katten op een Schotse website die te vergelijken valt met onze 2dehands.be. De verkopers van de katten vertrouwden erop dat de katten naar een gouden mandje gingen. Dat blijkt uit het mailverkeer dat op de computer van Cuthbert werd gevonden.

Inspecteurs kwamen bij Cuthbert terecht omdat ze getipt waren over mogelijke illegale hondengevechten. Zij vonden bij hem thuis foto’s en video’s van dode katten, dassen en vossen. Een Schots agent die bij het onderzoek betrokken was, noemde het ‘één van de meest verontrustende zaken die hij ooit zag. Op de video’s is te zien hoe leven katten aan de honden worden gevoed en vervolgens een lange pijnlijke dood sterven.

De drie honden werden naar een Schotse kennel gebracht. De dieren vertoonden volgens de dierenarts ernstige verwondingen aan de snuit, die duidelijk veroorzaakt werden door een gevecht met andere honden. Sommige wonden waren heel recent. Eén van de drie honden moest men laten inslapen omdat het dier te agressief was.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More