“Ik dacht dat ik ging sterven”

Komt het gezicht van deze man je bekend voor, neem dan contact op met de politie via het gratis nummer 0800/30 300 of via opsporingen@police.belgium.be.

Het gerecht is op zoek naar een man die op 17 februari in het parkje aan de Nachtegalenlaan in Kraainem een meisje (Manon, 18 jaar) met de dood bedreigde en probeerde te verkrachten.

Een ongeluk komt nooit alleen. Manon maakt een wandeling bij haar in de buurt om haar gedachten wat te verzetten. Haar vriend had het net uitgemaakt. “Ik voelde dat iemand me aan het volgens was. Ik stapte sneller want ik was bang en wilde naar huis”, vertelt in een reportage van het VTM-opsporingsprogramma FAROEK.

“Hij pakte me vast en begon me te betasten. Hij zei ook dat hij me zou verkrachten. Toen heb ik hem een kniestoot gegeven. Tegelijkertijd gaf hij mij een vuistslag op mijn kaak. We zijn allebei op grond gevallen en dan ben ik gaan lopen en schuilde ik in de struiken.”

In het park krijgt ze dan telefoon van haar ouders. “Mijn stiefpapa is gekomen en riep mijn naam”, zegt ze. “Pas thuis kon ik uitleggen wat er gebeurd was. Mijn stiefpapa is nog in het parkje gaan kijken, maar heeft de man niet meer gevonden.”

Manon herkende de man meteen op een robotfot die de politie eerder maakte naar aanleiding van gelijkaardige feiten met een studente verpleegkunde in de buurt van het UZ Saint-Luc.

De kans bestaat dus dat hij opnieuw toeslaat. Het gaat om een Franstalige blanke man van 40 à 50 jaar oud met donkerbruin haar en een volle baard. De man is ongeveer 1 meter 85 groot en stevig gebouwd. Hij droeg op het moment van de feiten een kaki jas met een bontkraag.

Bron: VTM