Van 0 naar 70 in 10 minuten.

In de jaren zeventig was zij nog een hij en de beste atleet van de wereld. Caitlyn heette toen Bruce en was een uitzonderlijk tienkamper. Bruce hing in menig jongenskamer als groot voorbeeld. Hij liep de 100 meter in 10 seconden, sprong 7.22 meter ver en 2.03 meter hoog. Bruce was de atleet die voor het eerst een vlag uit het publiek opving en er een ereronde mee liep. Ondertussen lopen zelfs nummer en twee en drie een rondje met een vlag.

Bruce Jenner, zoals hij voluit heette, was de vleesgeworden American Dream, de ideale schoonzoon met een vrouw, twee kinderen : een voorbeeld. Dat is hij nu nog, een voorbeeld, maar voor een wereld die paralel loopt met die van de topsport. In 2015 werd Bruce officieel Caitlyn en meteen de bekendste transgender van de wereld.

Caitlyn is de meest gezochte persoon op Google en werd voor allerlei instituten en titels keer op keer vrouw van het jaar. Opmerkelijk dat de christelijke Caitlyn vindt dat Trump het goed doet wat betreft vrouwen-‘issues’.

Deze week wordt Caitlyn Jenner 70. Een moment om even stil te staan bij een meer dan opmerkelijk leven. Van 0 naar 70 jaar in goed 10 minuten.