Van geslacht veranderen is tegenwoordig een fluitje van een cent, maar wat als je roots je niet aanstaan?

Dat is het geval met de Amerikaanse YouTuber Nuka Zeus. Zijn echte naam is niet geweten, die houdt hij nog geheim, maar één ding is zeker. Nuka heeft het niet op blanke mensen en haat alles wat enigszins met white privilege te maken heeft. ’t Is nochtans een bleekscheet pur sang.

Maar zwarte schmink of bruine foundation is voor pussies. Nuka beloofde plechtig op zijn YouTube-kanaal dat hij tot het uiterste zou gaan om een omgekeerde Michael Jackson-transformatie te ondergaan. Je kan trouwens zwart op wit zien in zijn video’s hoe zijn huid week na week donkerder wordt (en niet groen).

Dit door zich 50 dagen lang elke dag te injecteren met melanotan, een hormoonachtige stof die het bruiningsproces stimuleert. Echter, melanotan is nooit bedacht met het idee om mensen een kleurtje te geven. De wetenschappers zochten aanvankelijk naar een manier om de huid bij bepaalde ernstige aan zonlicht gerelateerde afwijkingen weerbaarder te maken tegen uv-straling, zonder daarvoor de zon in te hoeven.

Daar trok Nuka zich geen bal van aan. Ondanks dat de stof bekend staat voor bijwerkingen als hartkloppingen, verwardheid, uitslag op de huid en in het ergste geval huidkanker.

Afgaande op zijn video’s heeft de verwardheid zich al een hele poos geleden ingezet. Ook ziet zijn huid er overal niet meer even gaaf uit.

Maar Zeus heeft ondertussen zijn doel bereikt. Hij ziet er momenteel vrij aangebakken uit. Hij beweert zelf dat hij trouwens de eerste blanke man is die erin geflikt is om rasverandering te ondergaan. 

Een witte raaf dus als het ware…

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."