De meeste dromen zijn bedrog

Ze zullen keuzes moeten maken, de drie supertalenten van de Lage landen, Wout Van Aert, Remco Evenepoel en Mathieu Van der Poel. De Ronde van Frankrijk eindigt in Parijs op zondag 18 juli 2021. De olympische wegrit staat in Tokio op het programma op zaterdag 24 juli. Als je in Tokio op het hoogste schavot wilt staan, dan moet je daar volgens medische experten 10 dagen op voorhand zijn. Toch zien we dat alle renners die dit jaar de Tour reden, in het najaar buiten alle verwachtingen om, heel goed presteerden. Van Aert is daar het grote voorbeeld van. Ondertussen bereidt hij zich zelfs alweer voor op de cross.

“Wie olympisch kampioen wil worden, kan het zich niet permitteren om zes dagen voordien op de Champs-Elysées te rijden”, zegt Inspanningsfysioloog Peter Hespel, van Deceuninck – Quick-Step  in ‘Het Nieuwsblad’. Maar we schreven eerder al in PNWS dat de Alpecin-Fenix-ploeg Van der Poel wil inzetten op de groene trui in de Tour èn op goud op de Olympische Spelen.

Maar is er dan rekening gehouden met de jetlag? Er zit zeven uur verschil tussen België en het land van de rijzende zon. Daar moet je aan wennen. Net zoals je moet wennen aan temperaturen van 40 graden en een luchtvochtigheid van 75 procent.

Hoe dan ook, het geeft aan dat we verwend zijn door de talenten van deze generatie. Een keuze moeten maken tussen geel of goud is ten slotte slechts een luxeprobleem.