Dat was niet zo slim van de Vlaams Belang-jongedame.

Carrera Neefs, de Vlaams Belangster waarvan sommigen eerder dit jaar al vonden dat ze eens verkracht zou moeten worden door een grote zwarte fluit, ging op 11 november bloemen neerleggen bij het graf van Wim Heubel.

Wim Heubel werd op 7 juni 1910 geboren in Amsterdam. Na zijn studies, ging Heubel werken in de financiële sector, in Hamburg. Daar sloot hij zich ook aan bij de Sturmabteilung. Hij werd ook lid van de NSB.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog sloot Heubel zich aan bij de Nederlandsche SS. In mei 1940 werd hij lid van de Waffen-SS, een jaar later nam hij deel aan de veldtocht naar Rusland. Daarvoor kreeg hij in 1942 ook een IJzeren Kruis. Nog een jaar later, volgde hij een officiersopleiding van de SS.

Toen de Tweede Wereldoorlog op zijn einde liep, was hij Obersturmführer. Op 28 april 1945 kreeg hij tijdens een gevecht nabij het Nederlandse Elst een Canadese kogel in zijn pens, die hem fataal werd. Wim Heubel werd begraven op de Duitse militaire begraafplaats in Ysselsteyn, Nederland.

En daar bij dat graf ging Carrera Neefs dus op 11 november bloemen neerleggen, waarna een storm van reacties op social media volgde. En alsof dat nog niet genoeg was, droeg ze daarbij ook nog eens een dirndl: een traditionele Duitse/ Oostenrijkse klederdracht.

“Tijdens de oorlog zijn er meerdere kanten en de winnaar schrijft het grootste verhaal”, zo verklaarde ze haar actie. “Ik ben geen ontkenner, maar ik vergeet ook deze mensen niet.”

Carrera Neefs wil niet reageren op het voorval, Vlaams Belang laat aanvankelijk enkel weten ‘verveeld te zitten’ met de situatie. Later laat de partij alsnog weten een intern onderzoek te zullen starten.

Wat ons opvalt: kijk eens naar Carrera’s kapsel. Misschien dacht ze wel dat ‘SS’ gewoon staat voor ‘Selah Sue’

Nog een interessant weetje over een dirndl: als die correct gedragen wordt, kan je de status van de draagster ervan afleiden, aan de hand van de veterknoop. Wanneer die aan de rechterkant zit, is de dame ofwel verloofd, ofwel getrouwd. Als die aan de linkerkant zit, wil dat zeggen dat de draagster ervan nog ‘beschikbaar’ is. Zit de knoop aan de achterkant, wil dat zeggen dat de juffrouw in kwestie nog maagd is.

Als Carrera Neefs haar dirndl op correcte wijze draagt, dan wil dat zeggen dat ze geen maagd meer is. We kunnen echter niet zien of ze al dan niet nog vrijgezel is, want ze houdt de bos bloemen voor d’r veterknoop.

 

 

 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.