Kijk: Skoda gaat BMW achterna

Binnen het VAG-gamma heeft ieder merk zijn eigen outfit en karakter.

Zo is Skoda zo’n beetje de grijze muis van de familie, en dan vooral wanneer-ie in één van de vijftig tinten grijs gelakt is.

Bij Skoda wordt er naarstig aan een elektrische SUV gewerkt: de Enyaq iV. We wisten al wel dat het merk met deze wagen een wat jonger, hipper publiek wilde bereiken, maar we wisten nog niet zo heel hoe die er uit zou gaan zien. Er waren immers alleen nog maar foto’s en video’s in camouflagetrim van vrijgegeven.

Met de nadruk op ‘wisten’, want de foto’s zijn inmiddels gelekt. We zien inderdaad een SUV die er minder ‘SUF’ uitziet dan de andere modellen van Skoda. Maar het model doet ons wel redelijk aan BMW denken.

Check die grille: die lijkt wel erg hard op de ‘nieren’ van een BMW, toch? De zwarte details op de voorbumper doen ons dan weer denken aan de bumpers die BMW op zijn M – al dan niet M-pack – modellen schroeft. En die ‘boze’ blik, die noemen ze bij BMW een ‘alerte’ blik. De zijlijn, en dan vooral naar achteren toe, wij zien er een X2 in.

1

Image 1 of 4

 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More