Als het op zijn gewicht aankomt, is de Grote Leider van Noord-Korea nogal gevoelig.

Over de lengte van Donald Trump is er de laagste dagen nogal wat te doen geweest. De Amerikaanse president claimt 1m90 te zijn. Maar pientere fotografen die enkele dagen geleden de G7 bijwoonden, lieten weten dat hij volgens hen slechts 1m88 meet. Dat is nog steeds behoorlijk lang, maar toch genoeg verschil om een klein schandaaltje te veroorzaken in het anti-Trump-kamp.

Kim Jong-un is een beetje kleiner dan Trump: hij meet slechts 1m70. Dat is op zich niet abnormaal: in Zuidoost-Azië zijn de mensen nu eenmaal kleiner dan in Amerika. Maar Kim Jong-un zet wel bijna evenveel gewicht op de weegschaal dan Trump en hij zit zelf nogal in over zijn overwicht.

Kim Jong-un en Donald Trump ontmoetten elkaar gisteren in Singapore, dat wist u allicht intussen al wel. Natuurlijk moesten de twee leiders en hun gevolg daar ook eten. Maar vooraleer er getafeld werd, werd er eerst een foto genomen. En Trump grapte: “Kan iedereen even goed gaan staan, zodat we er allemaal goed en knap en slank en perfect uitzien?”

Daarna vertaalde een tolk voor Kim Jong-un wat de Amerikaanse president net vertelde, maar de Noord-Koreaanse leider keek maar zuur.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.