Kim Van Oncen wordt in 1983 in Kapellen geboren. Ze is ambitieus.


Eind 1999 duikt ze voor het eerst in de pers op. Kim doet mee aan de verkiezing van Miss Diamant.

Ook Caroline Costermans, een 18-jarige studente in rechten uit Brasschaat, doet mee. Zij is de grote kanshebber voor de titel van Miss Diamant, zo wordt (terecht) gefluisterd.

Caroline is niet de enige Antwerpse met klamme handjes voor de grote finale. Er is dus ook Van Oncen, een 16-jarige uit Kapellen. De derde is Marijke Cappaert, een 20-jarige studente marketing uit Deurne.

Wendy Francken is een onderwijzeres van 23 uit Antwerpen. En uit de rand van Antwerpen komt Kim Jacobs (16) uit Sint-Antonius Zoersel. Het kroontje gaat dat jaar niet naar Kim.

Begin 2002 doet Kim mee aan een andere wedstrijd, die van Miss Vlaanderen. Ze studeert dan bedrijfsbeheer. Hobby’s: tennis, skiën, waterski.

Kim: “Ik heb een opgewekt maar jaloers karakter. Af en toe ben ik ook een tikkeltje slordig. Ik wens mijn medekandidaten heel veel succes”. Ook dan lukt het niet.

Van Oncen maakt in 2008 wel haar tv-debuut als nieuwe presentatrice bij Nickelodeon. En dan is haar loopbaan in de media echt vertrokken.

Ook zakelijk zit Kim niet stil.

Begin dit jaar richtte Kim de vennootschap JAPALOU op.

Een van de vele doelen van de firma: “De promotie en ontwikkeling van artistiek werk op het gebied van literaire, visuele en auditieve kunst door onder andere tentoonstellingen, concerten, publicaties, uitgeven van werken va componisten en auteurs, en aanverwante artikelen.”

Kim is samen met Niels De Jonck, zoon van Sonja Kimpen. Niels en Kim hebben ook de vennootschap BELUKI.

In het laatste boekjaar werd een behoorlijke winst gemaakt. Dat was nodig want de onderneming kampt nog steeds met een negatief eigen vermogen.

In de toelichting lezen we dit: “Gelet op de gunstige commerciële perspectieven en de bereidheid van de belangrijkste aandeelhouders om de vennootschap verder te ondersteunen, beslissen de bestuurders dat de toepassing van het going concern principe verantwoord is en bijgevolg toegepast mag worden op deze balans.”

“Gezien de vennootschap aan al haar betalingsverplichtingen kan voldoen en er geen enkele reden is om aan te nemen dat dit het komende boekjaar niet het geval zou zijn, is er geen reden om over te gaan tot waardering in discontinuïteit.”

Op het thuisadres van Kim en Niels vinden we ook een grote familiale vennootschap van de familie Van Oncen met participaties in vastgoed en een supermarkt. Kim is bestuurder en aandeelhouder.

Niels vinden we tot slot ook terug in de vennootschap van zijn moeder Sonja SYNERGIE WELLFITT.

Zowel in 2018 als in 2019 werd een behoorlijk groot verlies geleden.