Klacht tegen Kris Van Dijck (N-VA) ongegrond verklaard door deontologische commissie

Liesbeth Homans (N-VA) bevestigt dat er geen sancties zullen volgen vanuit het Vlaams Parlement.

De politieke collega’s van Kris Van Dijck hebben zich in een deontologische commissie gebogen over het mogelijk schuldig zijn aan sociale fraude van Kris Van Dijck. Ze besloten om geen sancties op te leggen.

Kris Van Dijck kwam in opspraak toen hij nog maar net parlementsvoorzitter was. Hij had zijn nek uitgestoken voor zijn toenmalige minnares, escorte Lynn. Toen minister van werk Kris Peeters een mail van Van Dijck vrijgaf waarin Van Dijck de minister tot spoed aanmaande voor het afhandelen de procedure ten voordele van de prostituee, diende parlementslid Jos D’Haese (PVDA) een klacht in bij het parlement. Die klacht is gisteren na een erg korte zitting unaniem ongegrond verklaard door de collega’s van Van Dijck.

Parlementsvoorzitter Homans voegde nog een verklaring toe aan de beslissing van de commissie. “De deontologische code van het Vlaams Parlement bepaalt welke vormen van dienstverlening aan de bevolking kunnen en welke niet. In dit geval bleek er geen grond voor een overtreding te bestaan.”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More