Klacht tegen Marc Van Ranst bij Orde der Geneesheren

“Misbruik van zijn status als arts, verspreiden van valse informatie.”

De tijd dat mensen klakkeloos aannamen wat viroloog Marc Van Ranst voorschotelde, is voorbij. Aanvankelijk ontpopte Van Ranst zich als de redder des vaderlands, maar de grote leidsman kleurde vaak buiten de lijntjes van zijn vakgebied. Daar kan je in se niets op tegen hebben uiteraard, maar in zijn functie herhaaldelijk politieke statements maken, is misschien niet verstandig.

Maar dat is echter niet het enige wat kwaad bloed zet. Er zijn nogal wat mensen die het oneens zijn met de aanbevelingen van Van Ranst. Een aantal van hen hebben zich verenigd in de organisatie ‘Viruswaanzin’ (die overigens ook in Nederland actief is). Namens deze groep burgers – onder wie plastische chirurg Jeff Hoeyberghs – heeft advocaat Michael Verstraeten nu een klacht neergelegd bij de Orde der Geneesheren. Zij verwijten Van Ranst het misbruiken van zijn status van arts, beweren dat hij valse informatie verspreidt en angst zaait bij de bevolking waardoor hij verantwoordelijk zou zijn voor vroegtijdige sterfgevallen.

In deze politiek correcte tijden zijn er nogal wat helden die van hun sokkel vallen. Of het ook Van Ranst zal overkomen, is nog maar de vraag. De beschuldigingen zal alvast niet min. Tot slot willen ze bij ‘viruswaanzin’ nog kwijt dat ze het niet langer pikken dat Van Ranst zijn collega-artsen “publiekelijk denigreert.”

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More