Kleding van papier en geen lakens

Ghislaine Maxwell wordt beschermd tegen zichzelf.

De federale politie van new York doet er alles aan om te verhinderen dat Ghislaine Maxwell het voorbeeld van haar partner in crime, Jeffery Epstein, zou volgen en zelfmoord pleegt voor dat ze voor de rechter kan verschijnen. Ghislaine heeft voor het gerecht waardevolle informatie over de seksbusiness van Epstein. Zij zou menig bekend figuur aan de galg kunnen praten. We denken aan Clinton, Trump en prins Andrew – om er enkele te noemen – maar de lijst van betrokkenen in de sekscarrousel is lang.

Ghislaine was de rechterhand van Epstein, regelde afspraakjes met minderjarige meisjes en en bereidde ze voor op de zogenaamde ‘massages’ die zij met oudere ‘heren’ diende te geven. Of ze ooit zal spreken is twijfelachtig, maar men wil in ieder geval verhinderen dat ze niet meer kan spreken.

Maxwell is gedwongen papieren kleding te dragen en slaapt op een matras zonder beddengoed. Ze beschermen haar niet alleen tegen zichzelf maar er wordt ook streng op gelet dat haar niets aangedaan kan worden door andere gevangen. Ze zit momenteel vast in het Metropolitan Detention Center in Brooklyn in afwachting van haar proces. Dinsdag zal via een videoverbinding de eerste zitting plaatsvinden. Vorige week werd de socialite gearresteerd in een villa in New Hampshire, waar ze zich al geruime tijd schuil hield.

Er gebeuren wel vaker vreemde dingen als Ghislaine in de buurt is. Ze is de dochter van de Britse mediamagnaat Robert Maxwell die in 1991 van zijn jacht viel en in zee verdronk. Ze verdween uit beeld nadat Epstein vorig jaar zelfmoord had gepleegd in zijn cel.

foto: Netflix 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More