De toetsenbordstrijders roepen op tot verzet.

Ga eens creatief aan de slag, en maak de spaarzame voorbijgangers bewust van de crisis (klimaatcrisis). Schilder je boodschap op een kartonnen bordje en hang ‘m voor het raam. En wie weet, kan je dat later nog gebruiken voor een massademonstratie, als dat er weer van komt”, één van de vele tips op de website van “MO”,  een pamflettair platform dat in volle corona-crisis het vuur van het klimaatactivisme brandend wil houden.

Corona wereldwijd: regeringen hadden prioriteit moeten geven aan gezondheid, niet aan economie”, zo luidt de titel van een artikel van 18 maart. Terwijl ons land in overlevingsmodus gaat, zitten de jongens en meisjes van MO de internationale politieke systemen te analyseren om tot de conclusie te komen dat we het allemaal fout doen en dat het de schuld is van de autoritaire staat waarom het nu fout gaat. Als grote voorbeeld nemen ze Taiwan. “Wie van meet af aan transparant en alert is, hoeft geen lockdown toe te passen. Dat blijkt uit de Oost-Aziatische ervaringen, en vooral in Taiwan.”

De website van MO helpt je om de wereld te redden en geeft je daarvoor tips. “Tijdens je corona-quarantaine de klimaatcrisis bestrijden: 10 tips.” Ze raden je literatuur aan die je helpt om strijdvaardig te worden. Het handboek ‘This Is Not A Drill’ van Extinction Rebellion bijvoorbeeld, dat je leert hoe je moet rebelleren tegen de overheid. Vervolgens leren ze je hoe  je lid kan worden van die fundamentaistische organisatie en kan je je eerste online ontmoeting plannen.

Je kan ook een “nobele toestenbordstrijder” worden en online actie voeren door bijvoorbeeld te doneren aan de “klimaatzaak” waarmee je de Belgische staat dwingt om haar klimaatbeloftes na te komen. En als dat niet genoeg is, verander je van energieleverancier, of je knapt je fiets op, leer plantaardig eten met de recepten van “Eva helpt” of smul van de voedseloverschotten van restaurants en winkels. “Met alle afgelaste etentjes en gesloten restaurants zullen er allicht nóg meer maaltijden te redden zijn.”

Want, voor wie het nog niet wist: “Klimaatactivisten met mondkapjes strijden al jaren tegen het fossiel virus.”

Je meent het?