Nicolas Ullens, ex-geheim agent van de staatsveiligheid, die beschuldigingen uitte naar Reynders en Fontinoy wegens corruptie en witwaspraktijken, stapt naar het federaal parket wegens doodsbedreigingen.

Ullens legt onrechtstreeks klacht neer tegen Reynders wegens “doodsbedreigingen door de chef enquêtedienst van Comité I en belaging binnen de Staatsveiligheid door vertrouwelingen van Didier Reynders”. Dat meldt de nieuwssite ‘Apache’. Het nieuws wordt door de advocaat van Ullens bevestigd.

Vrijdag besliste het parket om het onderzoek naar de aantijgingen aan het adres van Reynders en Fontinoy van corruptie en witwaspraktijken niet verder te onderzoeken. “Wegens gebrek aan enig misdrijf”, was de korte verklaring van het parket.

Het overhaast seponeren kwam Reynders goed uit want die moet woensdag een hoorzitting van Europa overleven, wil hij nog  kans maken op de post van Europees Commissaris voor Justitie. Ex-agent Ullens liet zich al eerder ontvallen dat het kamp van Reynders er alles aan zou doen om hem het zwijgen op te leggen. Hij vreesde zelfs voor zijn leven.

Die voorspelling wordt nu bevestigd door de klacht die de ex-agent neerlegt bij het federaal parket.

Er zouden ook nieuwe getuigenissen boven water komen. Langzaam schijnt het net rond Reynders en Fontinoy zich te sluiten, maar de tijd dringt.