In 2012 was de Ocean Keuken slechts een ontwerp op de computer, maar de foto’s gingen al snel viraal.Tegenwoordig kan je de unieke keuken op maat bestellen.

De Ocean Keuken is een bedenksel van de Nederlander Robert Kolenik. Hij ontwierp de keuken zo, dat er op het aquarium een aanrechtblad wordt geplaatst dat met een enkele druk op de knop hydraulisch omhooggaat.  Het geeft je dan ook de mogelijkheid te vissen te voederen of het aquarium schoon te maken.  Alhoewel het lijkt alsof het oversized aquarium alle plaats inneemt, is er door de uitgekiende L-vorm ook ruimte voor kasten en apparatuur.

Door het grote gewicht is de keuken alleen leverbaar als er een sterke vloer aanwezig is die 500 kg/m2 aankan. De keuken is standaard voorzien van Pitt-Cooking gaspitten, een zwarte Fantini-kraan en RVS spoelbak. Andere opties zijn mogelijk zoals een inductiekookplaat. 

Door de constante beweging van de met zorg uitgekozen vissen ademt het ontwerp een grote rust uit, terwijl het uitnodigt om te blijven kijken en genieten, aldus Kolenik.

Ook interessant moest je opeens heel veel zin hebben in zeer verse vis.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."