Is de Cannabis Yoga te hoog gegrepen voor jou en ga je van Bier Yoga een beetje dubbel zien?

Voor alle stoere metalheads die wekelijks hun keel schor schreeuwen op een metalfestival en hier en daar een blauwe plek hebben van de mosh pit, kunnen nu hun geest en lichaam volledig laten helen in alle rust. Al moet je het begrip rust hier met een flinke korrel zout nemen.

Want Metal Yoga doe je op de tonen van muziek als Slayer of Black Sabbath. Beschouw het eerder als een work out dan een meditatie. Tenzij je volledig Zen wordt van al die luide decibels, dat is dan weer een ander liedje.

Headbangen, luchtgitaar spelen en grommen alsof je bezeten bent door Beëlzebub zelf. Het hoort er allemaal bij. Dit hebben we allemaal te danken aan de Duitse metalchick Saskia Thode. Al sinds haar twaalfde is ze bezeten door heavy metal, maar op haar achttiende kreeg ze een zwaar auto-ongeluk. Dankzij yoga wist ze volledig te herstellen en dit bracht haar op een idee. Waarom deze meditatievorm niet combineren met haar grootste passie?

Muziek als heavy metal kan trouwens een positief effect hebben op mensen met gevoelens van woede. Beoefenaars van Metal Yoga beweren dan ook dat hun niveau van vijandigheid, geprikkeldheid en stress flink verminderde na elke les. Enkel hopen dat ze niet aan stage diving  doen met de ogen toe.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."