Kom ons halen of jullie zijn schuldig voor ons leed

23 vrouwen  dagvaarden de Nederlandse staat omdat die hen niet komt halen.

Hiermee dreigt een gevaarlijk precedent op de gerechtelijke tafel komen te liggen. 5 Nederlandse advocatenkantoren zetten zich in om de Nederlandse Staat te dwingen tot het weghalen van 23 vrouwen en 55 kinderen uit twee Syrische kampen a-Hol en al-Roj.

Als ze dit kortgeding winnen, dan slaat dit voorbeeld ongetwijfeld over naar ons land. Eens te meer worden kinderen als wapens gebruikt om weg te komen met hun verwerpelijke ideologie. “Als de Nederlandse staat ze niet komt halen, dan stellen zij de staat verantwoordelijk voor het huidige en toekomstige leed”, aldus de IS-vrouwen.

Blijkbaar is het onder hun zwarte niqab nog niet doorgedrongen dat zij hier zelf voor gekozen hebben. Elk van hen is naar Syrië gereisd om zich aan te sluiten bij de terroristische organisatie IS. Dat is geen clubje dat mensen de keel oversnijdt omdat die hun middeleeuwse interpretatie van de koran niet delen.

Op 1 november wordt de zaak in kortgeding behandeld.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More